Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Na strednej škole v Galante bola súťaž Mladý vodič

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Cieľom bolo upriamiť pozornosť na bezpečnosť premávky, zvýšiť úroveň zručností mladých vodičov a motivovať študentov k profesionálnej práci vodiča.

Galanta 16. apríla (TASR) - Nultý ročník súťaže Mladý vodič zorganizovala v utorok Stredná odborná škola (SOŠ) technická v Galante. Uskutočnila sa v areáli galantského závodu dopravcu SAD Dunajská Streda a zúčastnili sa na nej študenti i absolventi SOŠ, ktorí aktuálne pôsobia v oblasti verejnej dopravy. Informoval o tom zriaďovateľ SOŠ Trnavský samosprávny kraj (TTSK).

Cieľom bolo upriamiť pozornosť na bezpečnosť premávky, zvýšiť úroveň zručností mladých vodičov a motivovať študentov k profesionálnej práci vodiča. Vedomostný test pozostával z úloh zameraných na dopravné predpisy, značky, technológie a poskytovanie prvej pomoci. Praktická časť preverila šoférske zručnosti. Najlepšie si z účastníkov počínal Filip Valášek.

"SOŠ technická v Galante má vynikajúce technické zázemie pre štúdium v odbore mechanik mechatronik, autoopravár mechanik, autoopravár elektrikár agromechanizátor, ako aj ďalšie strojárske odbory. O absolventov je v súčasnosti na trhu práce veľký záujem. Naším cieľom bolo rozšíriť ich znalosti a motivovať ich k práci profesionálneho vodiča napríklad vo verejnej doprave, kde je ich na celom Slovensku nedostatok," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.