Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Na Kráľovej studni vo Veľkej Fatre oživili tradíciu lyžovania

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Počas víkendu 13. a 14. januára si tam možno v čase od 11.00 do 15.00 h zalyžovať za dobrovoľný príspevok.

Banská Bystrica 9. januára (TASR) - Novinkou tohtoročnej zimnej sezóny v Banskobystrickom okrese je zrekonštruovaný lyžiarsky vlek na Kráľovej studni pod vrcholom Krížnej v Národnom parku Veľká Fatra. Po desiatich rokoch tam opäť oživili tradíciu lyžovania. Informovala o tom na sociálnej sieti Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko.

"História lyžovania sa v tejto lokalite začala písať už v roku 1926 a pokračovala v roku 1952 postavením prvého vleku. Odvtedy sa tam pravidelne až do 90. rokov uskutočňovali celoslovenské vysokoškolské kurzy lyžovania," uviedla OOCR s tým, že využiť možno nový vlek s dĺžkou 400 metrov a malý lanový pre deti.

Podľa OOCR vynikajúce snehové podmienky v nedotknutom prostredí národného parku ponúkajú možnosť veľkým i malým zažiť pravú lyžovačku na prírodnom snehu, ďaleko od ruchu mesta a preplnených stredísk, navyše, bez čakania v rade na vlek. Počas víkendu 13. a 14. januára si tam možno v čase od 11.00 do 15.00 h zalyžovať za dobrovoľný príspevok.