Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Univerzita vo Zvolene hostí meetup Regionálneho inovačného centra

Na snímke budova Technickej univerzity vo Zvolene, foto z archívu. Foto: TASR - Dušan Hein

V zahraničí sú takéto komunity zdrojom nových nápadov, pretože sa na jednom mieste sústreďujú nápadití podnikavci, biznis, akademici či ľudia z regiónu v neformálnom prostredí, uviedla Štepáneková.

Zvolen 23. februára (TASR) - Prvý Inovačný meetup Regionálneho inovačného centra sa uskutoční vo štvrtok od 17.00 h v priestoroch Relax zóny Technickej univerzity (TU) vo Zvolene. Cieľom podujatia je začať budovať komunitu, nadviazať nové vzťahy, vytvoriť nové prepojenia biznis-science, biznis-biznis a budovať osvetu. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.

"Stretnutie organizuje Rozvojová agentúra BBSK a pozvanie prijali malé aj veľké firmy z regiónu, ako aj zástupcovia akademickej obce. Ide o koncept, ktorý môžeme vidieť v rozvinutých inovačných ekosystémoch, kde sa mladí talentovaní ľudia stretávajú navzájom s firmami a vedcami, vymieňajú si svoje skúsenosti a pohľady na rôzne témy a nápady," priblížila podujatie.

Podľa nej záujmom BBSK je aktívne podporovať vznik takejto komunity a vytvoriť tak fórum, ktoré prepojí lokálne talenty, nadšencov inovácií a podnikavcov s akademickou sférou. "V zahraničí sú takéto komunity zdrojom nových nápadov, pretože sa na jednom mieste sústreďujú nápadití podnikavci, biznis, akademici či ľudia z regiónu v neformálnom prostredí," pripomenula.