Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

V Bratislave budú čistiť jazero Kuchajda i jeho okolie

Kuchajda, archívna snímka. Foto: TASR Andrej Galica

Počas štvrtka a piatka by mali byť najprv vyčistené prípadné lokálne skládky odpadu, ktoré sa nachádzajú v blízkosti vodnej plochy.

Bratislava 23. apríla (TASR) - V bratislavskom Novom Meste budú koncom týždňa (25. - 27. 4.) čistiť jazero Kuchajda. Čistenie bude zamerané na okolie vodnej plochy, potápači zároveň preskúmajú aj dno jazera. Mestská časť o tom informuje na svojom webe.

Počas štvrtka a piatka by mali byť najprv vyčistené prípadné lokálne skládky odpadu, ktoré sa nachádzajú v blízkosti vodnej plochy. Uskutoční sa tiež prieskum dna jazera, nájdený odpad označia potápači bójkami. V prípade ťažších predmetov vykonajú prípravné práce na ich vyzdvihnutie.

Hlavné čistenie dna jazera je naplánované na sobotu. Dôraz pri čistení budú potápači klásť na pásmo vstupu kúpajúcich sa do vody, vyčistená bude tiež plocha pod mólom a pod oboma reštauráciami. "Hlavnú pozornosť budú potápači venovať vyzbieraniu sklenených črepín, rybárskych vlascov a háčikov, ktoré priamo ohrozujú kúpajúcich sa," približuje samospráva.