Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Handlovej končia s opravou komunikácií za takmer 1,5 milión eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Ján Siman

Prioritu rekonštrukcie dostali od mesta tie komunikácie, ktoré boli v zlom technickom stave, zároveň po nich jazdí mestská hromadná doprava a kde žije najviac obyvateľov.

Handlová 23. novembra (TASR) - V Handlovej finišujú s projektom väčšej rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov vo viacerých častiach mesta. Samospráva zároveň investovala financie aj do opravy parkovísk. Celá investícia ju vyšla na takmer 1,5 milióna eur.

"Celkovo sa v Handlovej opravovalo 19 ciest v dĺžke takmer šesť kilometrov a o ploche 31.000 metrov štvorcových (m2), chodníky v dĺžke 1,1 kilometra o ploche približne 1800 m2 asfaltovou zmesou, zámková dlažba je položená na chodníkoch v celkovej dĺžke viac ako 420 metrov o ploche približne 1000 m2," zhrnula hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

S prácami na obnove miestnej infraštruktúry začal dodávateľ, spoločnosť Strabag, s. r. o., so sídlom v Bratislave, v apríli tohto roka. Oprava komunikácií a chodníkov je takmer pred úplným dokončením. "Mesiace november a december ešte slúžia na dokončenie chodníka na Ulici kpt. Nálepku. Komunikácia a chodník, situované na ulici Mostná, sa budú rekonštruovať v nastávajúcom roku z dôvodu, že na tomto sídlisku sa realizoval v súbehu aj ďalší projekt, a to polopodzemné kontajnery. Zostávajúcou časťou plánovaných opráv komunikácii s predpokladom realizácie v druhom kvartáli 2018 zostáva časť ulice Kremnická," doplnila hovorkyňa mesta.

Obnovu infraštruktúry zabezpečila radnica vo viacerých častiach mesta, a to vrátane Morovna a Novej Lehoty. Mesto vyhradilo z aktuálneho rozpočtu na tento účel vlastné zdroje vo výške takmer 400.000 eur, ďalšie peniaze prefinancuje z úveru vo výške milión eur.

"Z dôvodu zvýšenia kvality spevnených a parkovacích plôch začalo mesto koncom septembra s opravou parkoviska za domom kultúry. Práce za približne 100.000 eur zrealizoval dodávateľ do konca októbra. Domáci aj návštevníci tak môžu bezplatne parkovať na opravených 30 parkovacích miestach a spevnených plochách," ozrejmila Paulínyová.

Novotou podľa nej vonia aj parkovisko pri mestskom cintoríne, kde sa zmenil režim dopravy. "Parkovisko má nový vjazd a výjazd, čím sa parkovanie a vychádzanie z parkoviska stalo bezpečnejším," dodala.

Prioritu opráv dostali od mesta tie komunikácie, ktoré boli v zlom technickom stave, zároveň po nich jazdí mestská hromadná doprava a kde žije najviac obyvateľov. Možnosť pripomienkovať či dopĺňať zoznam mali aj mestskí poslanci, ktorých návrhy sa premietli do finálnej verzie zoznamu ulíc a mestského rozpočtu na rok 2017.