Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

V Havranci je viac členov volebnej komisie ako zapísaných voličov

Na Slovensku sa v sobotu o 7.00 h začali v poradí štvrté predčasné a celkovo deviate parlamentné voľby v ére samostatnej SR. Na snímke volebná miestnosť, ktorá sa nachádza v budove okresného úradu v obci Havranec, okres Svidník počas predčasných parlamentných volieb na Slovensku v sobotu 30. septembra 2023. Foto: TASR - Maroš Černý

Máme zapísaných 11 voličov z obce a šiesti členovia komisie majú hlasovací preukaz, uviedla pre TASR predsedníčka okrskovej volebnej komisie v Havranci Erika Macková.

Havranec 30. septembra (TASR) - V obci Havranec v okrese Svidník je v sobotu viac členov okrskovej volebnej komisie ako zapísaných voličov. Ide o jednu z obcí v kraji pod Duklou, ktorá má do 20 obyvateľov.

"Máme zapísaných 11 voličov z obce a šiesti členovia komisie majú hlasovací preukaz. Členov komisie malo byť 19, jeden však neprišiel, čiže je nás 18. Atmosféra je pokojná a priateľská. Počas dňa, kým čakáme na voličov sa rozprávame medzi sebou, keďže sa niektorí poznáme. Prípadne vyjdeme von pred volebnú miestnosť a možno si aj budeme variť guláš," uviedla pre TASR predsedníčka okrskovej volebnej komisie v Havranci Erika Macková, ktorá je predsedníčkou okrskovej volebnej komisie prvý raz.

Ako povedala, vo volebnej komisii už bola viackrát, väčšinou v malých obciach. "V tých menších obciach aj napriek tomu, že ide zväčša o starších ľudí, tak voliť chodia," priblížila Macková.

Z výsledkov Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021 vyplynulo, že najmenšou obcou na Slovensku je z hľadiska počtu obyvateľov obec Príkra v okrese Svidník s 12 obyvateľmi. Na druhom mieste sa umiestnili obce Ondavka v okrese Bardejov a Havranec v okrese Svidník zhodne s 15 obyvateľmi. Za nimi nasleduje obec Šarbov v okrese Svidník so 17 obyvateľmi.