Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

V kúpeľoch v Brusne volili do prenosnej schránky hostia i zamestnanci

Na snímke priestory kongresovej miestnosti v brusnianskych kúpeľoch, kde odvolilo viacero kúpeľných hostí 30. septembra 2023 v Brusne. Foto: TASR - Lukáš Mužla

Členovia okrskovej volebnej komisie prišli do brusnianskych kúpeľov v dopoludňajších hodinách. Nahlásených mali asi 15 voličov so zdravotnými problémami.

Brusno 30. septembra (TASR) - V obci Brusno v okrese Banská Bystrica sa do sobotňajších predčasných parlamentných volieb zapojili i kúpeľní hostia. Niekoľko desiatok ľudí vrátane pár zamestnancov odvolilo vďaka hlasovacím preukazom do prenosnej volebnej schránky priamo v kongresovej miestnosti v kúpeľnom dome Poľana.

Členovia okrskovej volebnej komisie prišli do brusnianskych kúpeľov v dopoludňajších hodinách. Nahlásených mali asi 15 voličov so zdravotnými problémami, voľbu do prenosnej volebnej schránky však nakoniec využilo približne 30 ľudí.

"Vzhľadom na to, že aj popŕchalo, spravili sme tú výnimku, že ten, kto mal hlasovací lístok, mohol odvoliť aj tu. Kedysi tu bola aj volebná miestnosť, posledné roky však hostia chodia s volebným lístkom do obce," priblížil pre TASR člen volebnej komisie Imrich Kolpák.

Možnosť voliť priamo v kúpeľoch privítali i kúpeľní hostia. "Robíme to pravidelne doma, je to podľa nás povinnosť. Doma sme si vybavili preukazy, je to veľmi dobré," uviedla pre TASR pani Danica z Martina, ktorá v kúpeľoch odovzdala svoj hlas aj s manželom. "Považovala som to za dôležité, voliť chodím vždy. Keď nie som doma, tak volím tu," skonštatovala pani Edita z okolia Dunajskej Stredy.

Ku kúpeľným hosťom sa pri voľbe do prenosnej volebnej schránky pridali i niekoľkí pracovníci kúpeľov. "Určite je to veľmi dobrá vec, pretože z práce by som nemohla odísť," uviedla pre TASR zamestnankyňa kúpeľov Lenka.

V obci Brusno sú voľby rozdelené do dvoch volebných okrskov, jeden z nich sa nachádza v priestoroch hasičskej zbrojnice. "Otvorili sme načas, zatiaľ všetko prebieha bez komplikácií. Mali sme aj voliča, ktorý prišiel presne o 7.00 h," prezradila pre TASR predsedníčka tamojšej volebnej komisie Lucia Kočická. Ako dodala, do hasičskej zbrojnice prichádzajú s hlasovacími preukazmi v rámci prechádzky aj viacerí kúpeľní hostia, dopoludnia ich bolo vyše 20.