Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V meste Handlová pribudnú cez leto štyri nové ihriská

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Na Partizánskej ulici číslo 4 pribudne väčšie ihrisko, do jeho výstavby samospráva investuje viac ako 30.000 eur, ostatné dve na Partizánskej 8 a Morovne vyjdú samosprávu na dokopy asi 20.000 eur.

Handlová 19. júla (TASR)- V Handlovej pribudnú ešte cez leto štyri nové detské ihriská. Výstavbu troch bude financovať z vlastných zdrojov, informovala vo štvrtok TASR hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Jedno ihrisko, workoutové, nám postaví nadácia vodárenskej spoločnosti, ktoré po dokončení prejde darovacou zmluvou pod správu mesta. Potom máme samostatnú investíciu, ktorá je vo výške viac ako 50.000 eur, a to sú ďalšie tri ihriská. Dve pribudnú na ulici Partizánskej a jedno v mestskej časti Morovno," uviedla Paulínyová.

Na Partizánskej ulici číslo 4 podľa nej pribudne väčšie ihrisko, do jeho výstavby samospráva investuje viac ako 30.000 eur, ostatné dve na Partizánskej 8 a Morovne vyjdú samosprávu na dokopy asi 20.000 eur. "Mesto sa pri výstavbe aktuálnych inšpirovalo ihriskom, ktoré tam v minulom roku postavil súkromný investor na základe výhry v súťaži. Ihrisko aj prvky mali veľký úspech u detí, čiže budú mať podobný vizuál. Okrem teda jedného, toho workoutového. Ostatné budú pre menšie deti, budú tam hojdačky či preliezačky," priblížila.

Mesto má zámer zabezpečiť výstavbu ešte jedného detského ihriska, financie žiada z Úradu vlády SR, jeho projekt je však ešte v štádiu posudzovania.