Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Regióny

V Nitrianskom kraji podporia grantmi aktivity na základných školách

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ako uviedli z Nitrianskej komunitnej nadácie, cieľom programu je pomoc pri realizácii rôznorodých aktivít a kreatívnych nápadov, ktoré prispejú k skvalitneniu života v školskom prostredí.

Nitra 18. januára (TASR) - Základné školy z Nitrianskeho kraja môžu získať na svoje verejnoprospešné dobrovoľnícke projekty dotáciu z Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN). Z grantového programu Strecha pre váš nápad môžu byť ich zámery podporené sumou 1300 eur.

Ako uviedla NKN, cieľom programu je pomoc pri realizácii rôznorodých aktivít a kreatívnych nápadov, ktoré prispejú k skvalitneniu života v školskom prostredí. Zároveň musia vychádzať z potrieb a záujmov žiakov a učiteľov. Okrem samotných škôl môžu dotáciu získať aj neformálne skupiny či neziskové organizácie, ktoré na školách pôsobia.

Projekty je potrebné predložiť najneskôr do 20. februára. "Podporené budú tie, ktoré prispejú k zlepšeniu kvality života v školskom prostredí vo vybraných oblastiach. Okrem ochrany a tvorby životného prostredia je medzi nimi aj podpora inovatívnych foriem vzdelávania a rozvoj telesnej kultúry," doplnila NKN.