Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

V okresoch Šaľa, Levice i Topoľčany boli voľby bez incidentov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V Levickom okrese boli voľby bezproblémové a pokojné.

Šaľa/Levice/Topoľčany 6. apríla (TASR) - Volebné miestnosti v okresoch Levice, Šaľa a Topoľčany v Nitrianskom kraji sú už zatvorené. Ako pre TASR uviedli členovia okresných volebných komisií, zo žiadnych okrskov neboli hlásené incidenty, pre ktoré by mali byť volebné miestnosti otvorené dlhšie ako do 22.00 h.

V Levickom okrese boli voľby bezproblémové a pokojné. "Účasť bola pomerne vysoká, hlavne v obciach, ale neskôr sa zvýšila aj v mestách. Uvidíme, aká bude naozaj, ale predpokladám, že o pár percent by mohla byť vyššia ako v prvom kole prezidentských volieb," uviedol člen okresnej volebnej komisie v Leviciach Ján Janáč.

Pomerne veľký záujem voličov o druhé kolo prezidentských volieb bol aj v Šalianskom okrese. "Máme okrsky, kde bola účasť naozaj vysoká, v iných bola porovnateľná s prvým kolom volieb. Momentálne sú už volebné miestnosti zatvorené a môžeme skonštatovať, že voľby u nás prebehli pokojne a bez incidentov," povedala pre TASR členka okresnej volebnej komisie Petronela Vižďáková.

Bezproblémový priebeh volieb bol aj v Topoľčianskom okrese. Podľa zapisovateľky okresnej volebnej komisie Zuzany Chudej sú už volebné miestnosti zatvorené a v jednotlivých okrskoch sa začalo so zratúvaním hlasov. "Účasť sa zdala byť pomerne slušná. Na výjazdoch sme videli, že do volebných miestností ľudia chodili," doplnila Chudá.