Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

V Petržalke sa dá zistiť, aká je obsadenosť volebných miestností

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

V Petržalke je 93.862 zapísaných voličov, vytvorených je 95 volebných okrskov.

Bratislava 30. septembra (TASR) - V bratislavskej Petržalke si môžu voliči vopred zistiť, aká je obsadenosť jednotlivých volebných miestností pre sobotné parlamentné voľby. Mestská časť v snahe zefektívniť priebeh volieb skúša pilotný projekt, v rámci ktorého vybavila každú volebnú miestnosť elektronickými anonymizovanými počítadlami osôb.

"Evidujú každého prichádzajúceho a odchádzajúceho voliča. Vďaka tomu môžu voliči na stránke volby.petrzalka.sk kedykoľvek počas volebného dňa skontrolovať, v ktorej volebnej miestnosti sa aktuálne zdržia a v ktorej nie," uviedla pre TASR hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Počty zároveň mestskej časti slúžia aj ako štatistika o celkovom počte voličov. Hovorkyňa však priznáva, že nie je úplne presná, keďže volebné miestnosti navštevujú ľudia napríklad aj s deťmi. "Naše počítadlá, samozrejme, nefungujú na 100 percent. Na účel informovania však poslúžia," poznamenala.

V Petržalke je 93.862 zapísaných voličov, vytvorených je 95 volebných okrskov. Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h.