Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Považskej Bystrici sa minulý rok narodilo 981 detí

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Počet narodených detí bol o 76 nižší ako v roku 2022. Najčastejšími chlapčenskými menami boli Adam, Jakub, Šimon a Oliver, dievčenskými Eliška, Sofia, Nina a Ema.

Považská Bystrica 10. januára (TASR) - K 1. januáru tohto roka mala Považská Bystrica 37.593 obyvateľov. V minulom roku sa narodilo 981 detí - 485 chlapcov a 496 dievčat. Informovala o tom vedúca organizačného odboru považskobystrickej radnice Daniela Bubáková.

Počet narodených detí bol o 76 nižší ako v roku 2022. Najčastejšími chlapčenskými menami boli Adam, Jakub, Šimon a Oliver, dievčenskými Eliška, Sofia, Nina a Ema. Rodičia dávali deťom aj menej zvyčajné mená, z chlapčenských to bol Ellien, Evan, Liam, z dievčenských Tiana, Liana, Aurora či Lorien.

Matričný úrad v Považskej Bystrici poskytuje matričné služby okrem mesta Považská Bystrica a jeho mestských častí aj neďalekým obciam Sverepec, Kostolec, Záskalie a Vrchteplá. V pôsobnosti matričného úradu zomrelo v minulom roku 923 ľudí (483 mužov a 440 žien), ich počet medziročne klesol o 134.

Sobáš uzavrelo v minulom roku 168 párov, 98 sobášov bolo cirkevných, 70 civilných. V desiatich prípadoch bol jeden z dvojice cudzinec - z Českej republiky, Veľkej Británie, Moldavska, Bosny a Hercegoviny, Maďarska, Ukrajiny, ale i z Thajska či Albánska. Počet sobášov poklesol medziročne o 16.