Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Považskej Bystrici začne vo februári fungovať mobilný hospic

Ilustračná snímka. Foto: TASR Maro Černý

Nemocnica získala finančné prostriedky na zriadenie mobilného hospicu v rámci projektu Rozšírenie a obnova siete mobilných hospicov.

Považská Bystrica 5. februára (TASR) - Poskytovanie zdravotnej starostlivosti nevyliečiteľne chorým pacientom v ich domácom prostredí bolo hlavným cieľom zriadenia mobilného hospicu pri oddelení paliatívnej starostlivosti Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici. Informovala o tom NsP na svojej webovej stránke.

Mobilný hospic vznikol za finančnej podpory z Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky. Nemocnica získala finančné prostriedky na zriadenie mobilného hospicu v rámci projektu Rozšírenie a obnova siete mobilných hospicov. Služby kontinuálne nadväzujú na ústavnú starostlivosť a poskytujú nevyliečiteľne chorým pacientom odbornú starostlivosť v ich domácom prostredí.

Služby klientom mobilného hospicu budú poskytované v pracovných dňoch od 7.00 do 15.00 h. Termín vstupnej prehliadky a konzultácie s lekárom mobilného hospicu si pacient, resp. jeho rodinný príslušník môže od 12. februára dohodnúť na telefónnom čísle 0901 918 755.