Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V prípade požiaru skladu slamy v Trebišove je podozrivé dieťa

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Podľa doterajších zistení k požiaru došlo pri manipulácii s otvoreným ohňom.

Trebišov 15. novembra (TASR) - Polícia vyšetruje stredajší (14.11.) požiar skladu slamy v Trebišove ako poškodzovanie cudzej veci. Podozrivá je v tomto prípade maloletá osoba.

Ako vo štvrtok informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, požiar hál na slamu v areáli trebišovskej spoločnosti na Ulici M. R. Štefánika vypukol okolo obeda. "Podľa doterajších zistení k požiaru došlo pri manipulácii s otvoreným ohňom, pričom požiarom dvoch mobilných hál a takmer 750 kusov balíkov slamy vznikla poškodenej spoločnosti škoda vo výške 68.000 eur," priblížila s tým, že polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci. "Bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala.

Ako ďalej uviedla, z tohto skutku je podozrivá maloletá osoba, ktorú už v minulosti vyšetrovali pre viaceré trestné činy majetkového charakteru, boli však odložené pre nedostatok veku. "Polícia spolu s prokuratúrou bude v danom prípade, vzhľadom na kriminálnu minulosť maloletej osoby, iniciovať uplatnenie inštitútu ochrannej výchovy," uzavrela Mésarová.