Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

V Rooseveltovej nemocnici odvolilo 72 pacientov a zamestnancov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Členky komisie sa v dočasne zriadenej volebnej miestnosti s dvomi plentami mali zdržať zhruba dve hodiny, a potom ešte obísť pacientov po oddeleniach, ktorí nemohli prísť po vlastných.

Banská Bystrica 30. septembra (TASR) - Pacienti, hospitalizovaní v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici aj jej zamestnanci mohli v sobotu odovzdať svoj hlas v predčasných parlamentných voľbách priamo v nemocnici. Prišli za nimi dve členky okrskovej volebnej komisie s prenosnou urnou.

"Mali sme vopred nahlásených 60 voličov, nakoniec ich s hlasovacími preukazmi prišlo 72. Záujem bol veľký oproti minulým rokom," konštatovala pre TASR zapisovateľka okrskovej volebnej komisie č. 10 Ľubica Letková, pod ktorú nemocnica spadá.

Členky komisie sa v dočasne zriadenej volebnej miestnosti s dvomi plentami mali zdržať zhruba dve hodiny, a potom ešte obísť pacientov po oddeleniach, ktorí nemohli prísť po vlastných. Napokon sa v nemocnici zdržali oveľa dlhšie. "Až po 15.00 h išli do detskej nemocnice, kde máme hlásených troch voličov," dodala Letková.

Možnosť voliť na pracovisku využila aj 27-ročná zdravotná sestra Katarína z interného oddelenia. "Myslím si, že je veľmi potrebné ísť voliť, pretože našu budúcnosť, aj tým, že sme ešte mladí, máme pred sebou. Je to na nás, koho si vyberieme a kto bude rozhodovať o tých najdôležitejších veciach," uviedla.

Podľa nej sú už mnohí ľudia unavení z hádok a káuz, ktoré sa diali pred predčasnými parlamentnými voľbami. "Človek to vníma negatívne a možno je aj rád, že už bude po tom všetkom. Uvidíme, ako to dopadne," dodala sestrička z Rooseveltovej nemocnice.