Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Skalici chystajú prekážkový beh pre všetky vekové kategórie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hlavným cieľom podujatia je rozhýbať ľudí všetkých vekových kategórií, priviesť ich k aktívnemu pohybu.

Skalica 17. apríla (TASR) – V Skalici sa v sobotu (21.4) uskutoční 5K Inflatable Obstacle Fun. Ide o prekážkový beh pre všetky vekové kategórie, uviedol projektový manažér podujatia Tibor Martinčič.

Hlavným cieľom podujatia je rozhýbať ľudí všetkých vekových kategórií, priviesť ich k aktívnemu pohybu. „Okrem toho im chceme ponúknuť neopakovateľný zážitok. Toto podujatie je o zábave, pohybe a zdravom životnom štýle,“ uviedol projektový manažér. Usporiadatelia tvrdia, že behu sa môžu zúčastniť ľudia od sedem do 99 rokov.

Základnou myšlienkou je motivovať deti a ich rodičov k pohybu predovšetkým zábavnou formou. Preto organizátori vytvorili pre návštevníkov Šport zónu a spojili sa s Wannado, čo je medzinárodný projekt, ktorý spája ľudí a šport.

„Deti trávia stále viac času v online svete ako v tom skutočnom. Čelia tak nielen zhoršujúcemu sa zdraviu, ale tiež prichádzajú o zábavu, nové priateľstvá, radosť z prekonania seba samotných a ďalšie okamihy šťastia, ktoré pohyb prináša. Stavať tieto dva svety proti sebe nie je najlepší nápad. Ideme na to inak a chceme dosiahnuť vyváženého životného štýlu dnešných detí,“ doplnil Martinčič.