Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Tatrách uviazla skupina šiestich maďarských turistov

Foto: TASR/Milan Kapusta

V pátraní pokračovali dnes ráno, kedy nasadili leteckú techniku. Skupinu sa podarilo presne lokalizovať a pomocou navijaka začali s transportom uviaznutých osôb.

Poprad 17. marca (TASR) - Horskí záchranári zo strediska vo Vysokých Tatrách sa pokúšali pomôcť v piatok (16.3.) večer šiestim maďarským turistom, ktorí uviazli a nedokázali samostatne pokračovať. Turisti ohlásili, že sa nachádzajú niekde medzi Lomnickým štítom a Zeleným plesom, pri Medených lávkach.

"Na pomoc im vyrazili ihneď štyria záchranári, ktorým sa podarilo v neskorých nočných hodinách dostať do záveru Medenej kotlinky. Žiaľ, skupinu nedokázali presne lokalizovať a pre náročný zľadovatený terén sa rozhodli vrátiť," informujú horskí záchranári.

V pátraní pokračovali dnes ráno, kedy nasadili leteckú techniku. Skupinu sa podarilo presne lokalizovať a pomocou navijaka začali s transportom uviaznutých osôb. Turisti z Maďarska boli podchladení, nemali na sebe dostatočný zimný výstroj. Lekár a záchranári im poskytli ošetrenie a zateplenie na chate pri Zelenom plese.