Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V trenčianskej ZUŠ začnú vyučovať audiovizuálnu a multimediálnu tvorbu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michaela Zdražilová

Podľa vedúcej útvaru školstva trenčianskej radnice je odbor skupinový.

Trenčín 29. marca (TASR) - V Základnej umeleckej škole (ZUŠ) Karola Pádivého v Trenčíne začnú od septembra vyučovať odbor audiovizuálna a multimediálna tvorba. Zriadenie nového odboru schválili tento týždeň poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva.

Podľa vedúcej útvaru školstva trenčianskej radnice Ľubice Horňáčkovej je odbor skupinový a budú sa v ňom vzdelávať žiaci, ktorí získajú vedomosti z oblasti produkcie rôznych audiovizuálnych žánrov a práce so súčasnými modernými technológiami. Zároveň sa naučia kriticky reflektovať na mediálnu tvorbu, čím sa podľa nej zvýšia ich mediálne kompetencie a nezávislosť od bezmedzného vplyvu médií.

"V súčasnom období silného vplyvu médií a prudkého rozvoja techniky a technológií ponúka ZUŠ výchovno-vzdelávací program, v ktorom sa jeho absolventi naučia vytvárať audiovizuálne diela spravodajského, publicistického, dokumentárneho či umeleckého charakteru," uviedla Horňáčková s tým, že podobný odbor nie je zriadený na žiadnej základnej umeleckej škole v blízkom okolí.