Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

V Trenčíne štartuje Kultúrne leto, ponúkne nedeľné koncerty i divadlo

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Kultúrne leto v Trenčíne odštartuje v piatok a sobotu (1. 7.) ôsmou edíciou Príbehov z Trenčína, o deň neskôr (2. 7.) sa začnú Hudobné a Detské divadielka pod vežou.

Trenčín 30. júna (TASR) - Kultúrne leto v Trenčíne odštartuje v piatok a sobotu (1. 7.) ôsmou edíciou Príbehov z Trenčína, o deň neskôr (2. 7.) sa začnú Hudobné a Detské divadielka pod vežou. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

Od 7. júla sa k nim pridajú aj piatkové Hudobné pikniky. K podujatiam organizovaným mestom sa od 22. júla pridajú aj Letné divadelné večery Mestského divadla Trenčín.

"Nedeľné letné koncerty na Mierovom námestí ponúknu vždy od 17.00 h swing, folk, pop-rock, džez, šansón, ale aj filmovú či dychovú hudbu. Prvými interpretmi, ktorí sa na pódium postavia, sú elegantní páni z Funny Fellows," doplnila hovorkyňa.

V tieni Átria pod vežou sa vždy v nedeľu o 16.00 h rozložia detské divadielka, aby tomu najmladšiemu publiku urobili pravidelný divadelný sviatok. V prípade nepriazne počasia sa predstavenia odohrajú v sobášnej sieni úradu. Už túto nedeľu 2. júla sa deti môžu tešiť na predstavenie Divadla na rázcestí s názvom Dobrú chuť, vlk!

Kultúrne leto v Trenčíne organizuje trenčianska radnica, podporili ho Ministerstvo dopravy SR, Oblastná organizácia cestovného ruchu Trenčín a okolie, Trenčiansky samosprávny kraj prostredníctvom participatívneho rozpočtu, Fond na podporu umenia, Trenčianske osvetové stredisko a Nadácia SPP. Vstup na podujatia Kultúrneho leta v Trenčíne je voľný.