Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

V Trnave ocenili najdlhšie trvajúce manželské zväzky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ocenené trnavské páry sa podľa Lipovského zhodli, že je dôležité sa zosobášiť, byť si vernými a prejavovať si lásku počas celého manželstva.

Trnava 11. marca (TASR) - Centrum pomoci pre rodinu (CPPR) a mesto Trnava tretíkrát ocenili najdlhšie trvajúce manželstvá. Nominácie mohla verejnosť podávať v rámci februárového Národného týždňa manželstva. Cieľom je ukázať mladej generácii, že sa dá žiť v krásnom a dlhom manželskom zväzku aj niekoľko desaťročí. Informoval o tom za CPPR Michal Lipovský.

V CPPR sa v tomto roku zišlo 40 nominácií za Trnavu a 19 nominácií za Piešťany. Trnavské páry ocenili na radnici 8. marca, v Piešťanoch sa slávnosť plánuje na 15. marca. Najdlhšie trvajúcim je manželský zväzok Ľudmily a Michala Pokorných a in memoriam rovnako dlhé manželstvo Ľudmily a Antona Slovákovcov. O rok menej sú spolu Magdaléna a Karol Šarmírovci a 66 rokov sú manželmi Anna a Jozef Bočkovci. Ocenené trnavské páry sa podľa Lipovského zhodli, že je dôležité sa zosobášiť, byť si vernými a prejavovať si lásku počas celého manželstva.