Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

V utorok dorazí do Bratislavy Electric Marathon

V stredu 6. júna potom peletón odíde na svoju ďalšiu etapu. Z Hviezdoslavovho námestia do susednej Viedne a rakúskeho Grazu ho o 09.30 h odštartuje primátor Milan Ftáčnik.

Bratislava 4. júna (TASR) – V utorok 5. júna večer dorazí do Bratislavy desiatka elektromobilov, ktorá v prvý júnový deň vyštartovala z estónskeho Tallinnu. Peletón je súčasťou netradičného celoeurópskeho projektu Electric Marathon 2012, ktorý chce poukázať na to, kde všade sa dajú elektromobily využívať.

Ako TASR informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy, do desaťdňového projektu sa zapojilo desať krajín a 29 európskych miest. Bratislava je jednou z nich. "V peletóne elektrických áut je zaradené aj Porsche, ktoré dokáže na jedno nabitie prejsť viac ako 600 kilometrov a dosahuje výkonnostné parametre porovnateľné s benzínovým typom," láka záujemcov Andrassy.

V stredu 6. júna potom peletón odíde na svoju ďalšiu etapu. Z Hviezdoslavovho námestia do susednej Viedne a rakúskeho Grazu ho o 09.30 h odštartuje primátor Milan Ftáčnik. Maratón sa skončí 10. júna v Monte Carle.

V utorok bude od 10.00 h v priestoroch Apponyiho paláca vo Faustovej sieni aj odborný workshop s názvom Ekosystém e-mobility. "Má pomôcť otvoriť širšiu celospoločenskú diskusiu o postupnom využívaní elektrických áut," uviedol hovorca. Jeho gestorom bude hlavný dopravný inžinier Tibor Schlosser.