Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Žiline Európsky týždeň mobility odštartujú raňajky pre cestujúcich

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Počas Medzinárodného dňa bez áut (22. 9.) bude v Žiline mestská hromadná doprava (MHD) k dispozícii bezplatne.

Žilina 16. septembra (TASR) - Európsky týždeň mobility odštartuje v Žiline v pondelok (19. 9.) raňajkami pre cestujúcu verejnosť na stanici Žilina-Záriečie. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka bude pokračovať cykloraňajkami v utorok (20. 9.) na moste na Bulvári a v stredu (21. 9.) na moste v Budatíne.

Doplnil, že počas Medzinárodného dňa bez áut (22. 9.) bude v Žiline mestská hromadná doprava (MHD) k dispozícii bezplatne. "Žilinský Bulvár sa uzatvorí pre motorové vozidlá a od 13.00 h si budú môcť ľudia vyskúšať napríklad veľkú kĺzačku, simulátory prevrátenia a nárazu či dopravné ihrisko. Obdivovať budú môcť bikeshow, pochutnajú si na francúzskej kuchyni a o hudobný program sa postará Funny Fellows. Po skončení akcie o 17.00 h nasleduje veľká jesenná cyklojazda so štartom na moste na Bulvári," uviedol Miškovčík.

Pripomenul, že pri príležitosti Európskeho týždňa mobility pripravil Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) v spolupráci s mestom pre cestujúcich viacero akcií. "Od 16. do 22. septembra si budú môcť zakúpiť predplatné cestovné lístky za zľavnené ceny. Noví cestujúci si budú môcť v uvedenom termíne bezplatne vybaviť aj dopravnú kartu osobne na predajnom mieste DPMŽ. V sobotu (17. 9.) sa opäť otvoria brány dopravného podniku pre všetkých Žilinčanov, návštevníkov mesta, nadšencov a ostatných záujemcov, pre ktorých je pripravený deň otvorených dverí," dodal hovorca mesta.