Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

OBROVSKÝ POŽIAR: V Zohore horia dve výrobné haly

Na snímke požiar dvoch výrobných hál. Foto: HaZZ/Facebook

Z dôvodu požiaru veľkého rozsahu je požiarisko rozdelené na tri zásahové úseky, uviedla Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Požiar v priemyselnom areáli v katastri obce Zohor (okres Malacky), ktorý vznikol poobede, sa zatiaľ nepodarilo lokalizovať. V hasebných prácach sa bude pokračovať aj v noci. Požiar zasiahol doposiaľ plochu viac ako dva hektáre. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).



Pri požiari počas dňa zasahovalo viac ako 160 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 50 kusmi hasičskej techniky. "Požiar, ktorý vypukol pred 14.00 h, zachvátil dve výrobné haly a ich okolie. Hasenie požiaru najmä podvečer komplikoval silný vietor. Hasiči zasahovali v ťažkých podmienkach v zadymenom prostredí," povedala Farkasová.

Na mieste boli podľa jej slov vykonané kontrolné merania ovzdušia, zvýšené hodnoty namerané neboli.

Požiar vznikol pri hale, v ktorej je umiestnená linka na triedenie ostatného odpadu, priblížila pre TASR mediálna zástupkyňa spoločnosti FCC Slovensko Ľubica Turčanová. Rozsah škody a jej výška sa podľa nej bude dokumentovať po ukončení zásahu, príčiny požiaru sú predmetom vyšetrovania.

"Pri požiari nebol nikto zranený. Vzniknutá situácia bola nahlásená príslušným úradom životného prostredia, občanom obce Zohor bolo odporučené pozatváranie okien skôr z preventívnych dôvodov," doplnila Turčanová.