Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Včelárske slávnosti ponúknu remeselný trh, medy i súťaž v kosení

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Včelárske slávnosti okrem toho ponúkajú až do popoludňajších hodín aj remeselný trh, či jazdu vlakom Nitrianskej poľnej železnice.

Nitra 18. mája (TASR) - Zaujímavosti o včelách, ale aj ochutnávky medu a medoviny a tiež jazdy vláčikom ponúkajú Včelárske slávnosti, ktoré sa v sobotu konajú v Slovenskom poľnohospodárskom múzeum (SPM) v Nitre.

Ako informovali organizátori zo SPM, Slovenského zväzu včelárov a Nitrianskej organizácie cestovného ruchu, v poradí druhý ročník podujatia je venovaný včelám a včelárstvu a ponúka aktivity určené odbornej aj laickej verejnosti. Súčasťou programu je aj súťaž v tradičnom kosení ručnou kosou, na ktorej sa zišli kosci z celého Slovenska. "Súťaží sa v šiestich kategóriách. Kritériá hodnotenia kosenia sú základný čas, kvalita pokosenej plochy a rovnomernosť výšky," vysvetlili organizátori.

Včelárske slávnosti okrem toho ponúkajú až do popoludňajších hodín aj remeselný trh, či jazdu vlakom Nitrianskej poľnej železnice. "Návštevníci si môžu prezrieť aj Skanzen SPM, zúčastniť sa na tematických tvorivých dielňach, maľovaní s modelármi alebo na predstavení bábkového divadla," dodali organizátori.