Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Verejnosť môže nominovať športovcov na Bratislavskú cenu za šport 2023

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Podmienkou nominácie športovcov je bydlisko alebo klubová príslušnosť v Bratislave alebo Bratislavskom kraji, pripomína magistrát.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Verejnosť môže nominovať športovcov a športové kolektívy na Bratislavskú cenu za šport 2023. Urobiť tak môže do 31. októbra. TASR o tom informovali z hlavného mesta, ktoré spolu s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) organizuje v poradí 30. ročník podujatia. Vyhlásenie cien je naplánované na 19. decembra.

"Podmienkou nominácie športovcov je bydlisko alebo klubová príslušnosť v Bratislave alebo Bratislavskom kraji," pripomína magistrát.

Zasielať nominácie je možné vo viacerých kategóriách. Ide o kategóriu dospelí, kde budú oceňovaní jednotlivci zvlášť v olympijských a neolympijských športoch, ako aj kategórie junior, talent, kolektív, zdravotne znevýhodnený športovec a športový odborník. Zasielať ich je možné prostredníctvom nominačného odkazu alebo s využitím QR kódu. Magistrát upozorňuje na to, že nominácia musí byť s vedomím nominovaného športovca.

Laureátov Bratislavskej ceny za šport 2023 budú spomedzi nominovaných vyberať hodnotitelia, ktorými budú zástupcovia hlavného mesta, BSK, Národného športového centra, fakulty telesnej výchovy a športu a vybranej športovej redakcie. Konečné nominácie kandidátov budú zverejnené, následne im verejnosť bude môcť odovzdať svoj hlas.