Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Víkend s fotografiou v B.Bystrici naučí, ako najlepšie nafotiť Kubu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

V Múzeu SNP si návštevníci môžu pozrieť výstavu Vlkolínec - pamäť miesta od autora Juraja Vohnouta a tiež The Spirit of the Omo Valley fotografa Eduarda Gensereka.

Banská Bystrica 24. novembra (TASR) - Výstavy v rámci Mesiaca fotografie majú svoje stále miesto aj v Banskej Bystrici. Ich organizátor - Stredoslovenské osvetové stredisko (SOS) pripravilo tentoraz dve výstavy a niekoľko stretnutí s autormi. Podujatia sú sústredené do týchto dní - 24. a 25. novembra a uskutočnia sa v Komornej sále SOS a v Múzeu SNP.

Ako pre TASR uviedol Miroslav Zaťko z SOS, v piatok sa bude diskutovať o tom, ako sa dá fotografovať na Kube. "Záujemcovia sa naučia vytvoriť si vlastný plán na cestovanie, po ktorom budú pripravení ísť na revolučný ostrov aj sami, bez znalosti španielčiny," hovorí. "Prejdeme sa celým ostrovom a spomenieme, čo sa oplatí vidieť za bežné dovolenkové týždne. Matej Dobrík nebude hovoriť vo svojom programovom pásme len za seba, ale aj zo skúseností a zážitkov ľudí, ktorí už išli s dobrým plánom v ruke," dodáva.

Matúš Kováčik bude zase v sobotu (25.11) hovoriť na tému Digitálne nomádstvo - cestovanie a práca, slobodne a realisticky.

V Múzeu SNP si návštevníci môžu pozrieť výstavu Vlkolínec - pamäť miesta od autora Juraja Vohnouta a tiež The Spirit of the Omo Valley fotografa Eduarda Gensereka. Fotografie ponúknuté vo výstavnej kolekcii Vlkolínec - pamäť miesta, vznikali v priebehu viac než desiatich rokov technicky náročným spôsobom - len v prirodzenom svetle. Ako sa fotia slovenské pamiatky zo zoznamu UNESCO predstaví autor v sobotu o 17.00 h.

Autentická výstava The Spirit of the Omo Valley je zase sondou do života domorodých kmeňov v Etiópii, v okolí rieky Omo. Z týchto potuliek si autor priniesol nielen tisícky záberov, ale aj množstvo emotívnych zážitkov, o ktoré sa s návštevníkmi podelí v sobotu o 19.00 h.