Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Vo Svidníku vyšetrujú neoprávnené poberanie príspevku na bývanie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Škoda, ktorá vznikla úradu vo Svidníku doposiaľ nebola vyčíslená.

Svidník 23. apríla (TASR) - Polícia vo Svidníku vyšetruje neoprávnené poberanie príspevku na bývanie. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, páchatelia v roku 2022 predložili Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Bardejove, pracovisku Svidník, potvrdenie o úhrade nákladov spojených s bývaním. Deklarovali ním splnenie podmienok k poskytnutiu príspevku na bývanie.

"Urobili tak napriek tomu, že z ich strany nemali v mieste bydliska uhradené dane z nehnuteľnosti a ani poplatky za komunálny odpad, a teda nespĺňali podmienky uvedené v zákone o pomoci v hmotnej núdzi. V roku 2022 páchatelia poberali od daného úradu príspevok na bývanie, na ktorý zo zákona nemali nárok," uviedla Ligdayová.

Škoda, ktorá podľa jej slov vznikla úradu vo Svidníku doposiaľ nebola vyčíslená. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Svidníku v prípade vedie trestné stíhanie pre trestný čin subvenčného podvodu. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodala krajská policajná hovorkyňa.