Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Vodič, ktorý prevážal kyselinu dusičnú, čelí trestnému stíhaniu

V stredu (4.4.) na Ulici Dohnányho v Trnave viedol okolo 13.25 h 34-ročný vodič z Lehoty pod Vtáčnikom v okrese Prievidza osobné auto zn. Volkswagen.

Trnava 5. apríla (TASR) - Poverený policajt z Trnavy začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. V stredu (4.4.) na Ulici Dohnányho v Trnave viedol okolo 13.25 h 34-ročný vodič z Lehoty pod Vtáčnikom v okrese Prievidza osobné auto zn. Volkswagen. Doposiaľ z nezistených príčin sa v aute uvoľnila jedna z prepravovaných nádob a prevrhla sa. Následkom toho z nej začala vytekať kyselina dusičná a vozidlo začalo horieť. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Michal Hanus.

"Policajti v okolitých uliciach zastavili dopravu a zabezpečili evakuáciu osôb. Do opatrení bolo nasadených 48 policajtov, pričom jedna policajtka sa nadýchala splodín a museli ju jednorazovo ošetriť," priblížil hovorca s tým, že vodiča vozidla prevážajúceho nebezpečnú látku hospitalizovali v nemocnici v Trnave. Bezpečnostné opatrenia boli ukončené a doprava obnovená v stredu krátko pred 18.30 h.