Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

J. Blanár priznal volebnú porážku

Na snímke Juraj Blanár. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Hodnotenie volebného výsledku považuje za predčasné.

Žilina 5. novembra (TASR) – Juraj Blanár priznal porážku vo voľbách predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a pogratuloval k víťazstvu Erike Jurinovej, ktorá ho vymení na poste predsedu ŽSK po dvanástich rokoch.

"Preberá kraj, ktorý je vo veľmi dobrej kondícii. Kraj, ktorý je lídrom v mnohých oblastiach a pevne verím, že v týchto projektoch bude aj pokračovať ďalej. A prajem jej predovšetkým, aby dokázala naplniť svoj volebný program," povedal Blanár, ktorý neuspel vo štvrtom súboji o post predsedu ŽSK.

Hodnotenie volebného výsledku považuje za predčasné. "Máme na to čas. Myslím si, že tých argumentov alebo tých vecí, ktoré mohli spôsobiť tento výsledok, je viacej. Kampaň bola vedená naozaj niekedy na hrane právd a poloprávd. Mohli ste sledovať všetky tie okrúhle stoly, ktoré sa miešali s kompetenciami a mimo kompetencií. Ešte raz chcem povedať, že je predčasné hovoriť, že čo bolo hlavnou príčinou tohto výsledku," uviedol Blanár.

Po sčítaní 94,88 percent hlasov získala Erika Jurinová 43,26 percenta (74.765 odovzdaných hlasov) a Juraj Blanár 29,77 percenta (51.465 odovzdaných hlasov).