Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Vranov nad Topľou predalo pozemky v priemyselnom parku za euro za m2

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Podľa primátora Jána Ragana sa mesto už pred rokom a pol zaviazalo, že pozemky predá za jedno euro za štvorcový meter.

Vranov nad Topľou 19. januára (TASR) - Mestskí poslanci vo Vranove nad Topľou schválili na piatkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva odpredaj pozemkov v miestnom priemyselnom parku. Pozemky predali za jedno euro za štvorcový meter ako prípad osobitného zreteľa. Vyše 75.000 štvorcových metrov na výstavbu výrobných hál získala spoločnosť Ferovopark.

Podľa primátora Jána Ragana sa mesto už pred rokom a pol zaviazalo, že pozemky predá za jedno euro za štvorcový meter. "Tieto pozemky boli predtým prenajaté, keďže zmluva o eurofondoch, z ktorých bol park postavený, nám predaj neumožňovala. Od januára tohto roka môžeme pozemky predávať," povedal primátor. Podľa neho je vlastníctvo pozemkov pre firmu dôležité na získanie ďalších financií na dokončenie výstavby výrobnej haly.

"Od začiatku sme trvali na tom, aby tam bola výroba, ktorá nebude mať negatívny dosah na životné prostredie, aby tam nebol chemický a ťažký priemysel," povedal Ragan s tým, že sa kupujúci v zmluve zaviazal, že pozemky nepredá ďalším podnikateľským subjektom, ktoré môžu negatívne vplývať na život v meste. V opačnom prípade má mesto právo odstúpiť od kúpnej zmluvy.

Spoločnosť, ktorá začala na jeseň s výstavbou hál na výrobu tepelných čerpadiel a zásobníkov teplej úžitkovej vody, plánuje investovať viac ako 20 miliónov eur do ďalších priemyselných a logistických hál a vytvoriť minimálne 600 pracovných miest do dvoch rokov po dokončení.