Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

VLÁMAL SA DO KARAVANU: Páchateľa vypátrali, zadržali aj ďalšieho muža

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Vrábľoch v okrese Nitra vypátrali muža, ktorý prehľadával cudzí karavan. Foto: FB Polícia SR - Nitriansky kraj

Do karavanu sa pri miestnom kostole vlámal 42-ročný muž z Kalnej nad Hronom. Majiteľ karavanu ho vyrušil, mužovi sa však podarilo ujsť.

Vráble 7. júla (TASR) - Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Vrábľoch v okrese Nitra vypátrali muža, ktorý prehľadával cudzí karavan. Spolu s ním zadržali aj ďalšieho podozrivého muža, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Do karavanu sa pri miestnom kostole vlámal 42-ročný muž z Kalnej nad Hronom. Majiteľ karavanu ho vyrušil, mužovi sa však podarilo ujsť. Policajti prepátrali okolie a na parkovisku obchodného domu spozorovali osobu, ktorá sedela vo vozidle na sedadle vodiča. Vo vozidle boli ďalšie tri osoby, muži vo veku 17, 29 a 28 rokov. Najmladší z nich pri kontrole policajtom povedal, že má pri sebe zatavenú striekačku s bielou kryštalickou látkou, údajne pervitínom a sklenú fajku. Pri sebe mal aj väčší obnos peňazí, ktoré vraj ukradol deň predtým z osobného auta.

Mladík následne dobrovoľne vydal bankovky v hodnote 1075 eur, 50 zlotých a 1500 forintov. Peniaze patrili Rumunke, ktorá na jarmoku predávala tovar. V noci sa rozhodla prespať v aute, pričom si pootvorila okno na strane spolujazdca. Tam mala odloženú tašku s hotovosťou 1500 eur.

Policajti 17-ročnému mladíkovi obmedzili osobnú slobodu z dôvodu vykonávania ďalších procesných úkonov. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť v súbehu s prečinom krádeže.