Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Výstava fotografií v Nových Zámkoch upozorňuje na práva detí a mladých

Ilustračná snímka. Foto: TASR/artin Baumann

Podľa pracovníčky MsÚ Jarmily Krochtovej by mala výstava sprostredkovať komunikáciu rodičov, detí a komunity, aby so samosprávou hovorili o skutočných potrebách detí.

Nové Zámky 23. novembra (TASR) - Výstava fotografií s názvom Samospráva rešpektujúca práva detí a mladých ľudí, ktorá prebieha v priestoroch Mestského úradu (MsÚ) v Nových Zámkoch, upriamuje pozornosť na túto oblasť. Ako TASR informovala pracovníčka MsÚ v Nových Zámkoch Jarmila Krochtová, je tu vystavených približne 40 fotografií.

Fotografie ukazujú, aké kroky sú potrebné urobiť, aby samosprávy boli naozaj samosprávami, ktoré rešpektujú práva detí. "Výstava by mala sprostredkovať komunikáciu rodičov, detí a komunity, aby so samosprávou hovorili o skutočných potrebách detí a aby sme spoločne hľadali možnosti ich napĺňania. Nadácia pre deti Slovenska (NDS), ako spoluorganizátor podujatia s mestom Nové Zámky, fotografie dodala, pričom mapovala novovznikajúce potreby detí. Tieto snímky vznikli z činnosti samospráv a ich komunikácie s deťmi a mladými ľuďmi," povedala Krochtová.

Výstava bude pokračovať workshopom v piatok 24. novembra so začiatkom o 09.30 h v priestoroch MsÚ, ktorého cieľom bude predstaviť princípy Samosprávy, rešpektujúcej práva detí a mladých ľudí a viesť diskusiu o tom, aké kroky je potrebné urobiť, aby sa samosprávy takýmito skutočne stali.

NDS spolu s partnermi od roku 2010 priebežne mapuje potreby detí a mladých ľudí a systematicky realizuje program Komunity priateľské deťom a mladým ľuďom.