Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Výstavba oporného múru v Novej Hrboltovej sa začne od apríla

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Súvisia s tým dopravné obmedzenia. Tie budú trvať počas celej doby výstavby až do jej predpokladaného ukončenia v septembri.

Ružomberok 18. marca (TASR) - Práce na výstavbe oporného múru cesty tretej triedy v Novej Hrboltovej v Ružomberku sa začnú od 2. apríla. Súvisia s tým dopravné obmedzenia. Tie budú trvať počas celej doby výstavby až do jej predpokladaného ukončenia v septembri. Informoval o tom hovorca Ružomberka Vladimír Miškovčík.

Premávka bude zúžená do jedného jazdného pruhu, dopravu budú striedavo riadiť semafory. "Počas realizácie stavebných prác bude dochádzať ku krátkodobým úplným uzáverám cesty, ktoré môžu spôsobiť zdržanie a nepohodlie pre účastníkov cestnej premávky," upozornil hovorca. Zmena organizácie dopravy sa dotkne aj prevádzky mestskej autobusovej dopravy. "Bližšie informácie prinesieme čoskoro," dodal Miškovčík.

Oporný múr cesty v Novej Hrboltovej je investičná akcia Žilinského samosprávneho kraja v hodnote viac ako 800.000 eur. Podľa primátora Ľubomíra Kubáňa je poškodený, má nestabilné podlažie, čo vplýva na konštrukciu vozovky. "Verím, že stavebné práce odstránia problémy," skonštatoval primátor. Zhodnotil, že ide o dobrú správu pre mesto.

Kubáň zdôraznil, že ako každé stavebné práce, i tieto prinesú dočasný diskomfort pre motoristov i obyvateľov Hrboltovej. Požiadal o trpezlivosť a toleranciu.