Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Začala sa obnova areálu pri horárni v Krasňanoch

Pod horárňou Krasňany Foto: TASR/Michal Svítok

Náklady na revitalizáciu budú hradené z Európskeho fondu regionálneho rozvoja (ERDF) a štátneho rozpočtu SR, v rámci programu cezhraničnej spolupráce Slovensko – Rakúsko 2007-2013.

Bratislava 6. augusta (TASR) - Mestské lesy v Bratislave začali revitalizovať obľúbené piknikové miesto v bratislavskom lesoparku - areál Pod horárňou Krasňany. Obnova si podľa predpokladov vyžiada náklady vo výške 150. 000 eur a bude dokončená v októbri tohto roku.

"To, že sme sa rozhodli revitalizovať toto miesto vôbec nie je náhodné," povedal riaditeľ Mestských lesov v Bratislave Vladimír Kutka. "Krasňanský vstup je tretím najvýznamnejším vstupom na územia bratislavského lesoparku," doplnil Kutka s tým, že v prípade areálu nepôjde iba o obnovu, ale aj o doplnenie oddychového miesta o nový mobiliár.

Prisľúbili bezpečnejšie využívanie
"V areáli na pôvodnej ploche nájdete altánky s prestrešením a sedením, skupinový gril a lavičky,"
predstavuje Kutka projekt revitalizácie. Chodníky budú po obnove spevnené štrkodrvou a významná úprava sa bude týkať prístupovej cesty. "Existujúca plocha parkoviska bude upravená pre otočenie áut, čím sa automobilová doprava zastaví už na začiatku areálu a rekreanti budú môcť bezpečnejšie využívať obe strany lúky popri ceste."

Z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu
Projekt riešili spoločne Mestské lesy v Bratislave a Mestské lesy Viedeň. "Predpokladáme, že areál bude odovzdaný do užívania v októbri 2012," dodal Kutka. Náklady na revitalizáciu budú hradené z Európskeho fondu regionálneho rozvoja (ERDF) a štátneho rozpočtu SR, v rámci programu cezhraničnej spolupráce Slovensko – Rakúsko 2007-2013.

Obľúbené piknikové miesto nad Peknou cestou v Krasňanoch bolo vybavené lesoparkovým zariadením v 80. rokoch minulého storočia a dlhé roky slúži obyvateľom Bratislavy najmä z okolia Rače a Krasňan na oddych a rekreáciu. Je k nemu pohodlný prístup autom a tvorí akúsi vstupnú bránu do východnej časti bratislavského lesoparku.