Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Západnú časť Zvolena čaká v stredu odstávka elektriny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Správca elektrického vedenia Stredoslovenská energetika – Distribúcia (SSE-D) naplánoval začiatok odstávky na 7.45 h s tým, že by mala trvať nanajvýš do 14.30 h.

Zvolen 12. septembra (TASR) - Približne 600 zvolenských domácností čaká v stredu 13. septembra odstávka elektriny. Dotkne sa najmä obyvateľov ulíc Alexandra Nográdyho, Hať Podharajch a Strážska cesta. Bez prúdu zostane aj nákupné centrum, supermarket a niekoľko firiem na Strážskej ceste.

Správca elektrického vedenia Stredoslovenská energetika – Distribúcia (SSE-D) naplánoval začiatok odstávky na 7.45 h s tým, že by mala trvať nanajvýš do 14.30 h.

"Dôvodom prerušenia dodávky elektriny je plánovaná revízia trafostaníc a súčasne odstraňovanie technických nedostatkov. Výsledkom by mala byť väčšia spoľahlivosť a bezpečnosť distribučnej siete," uviedol pre TASR hovorca SSE-D Miroslav Gejdoš. "Naši pracovníci vynaložia maximálne úsilie, aby dodávku elektriny obnovili čo najskôr. Ak sa nestane nič nepredvídateľné, môže to byť skôr ako v avizovanom čase. Dotknutých odberateľov by sme však chceli požiadať o trpezlivosť a náležitú prípravu na odstávku," dodal.

Každý odberateľ elektriny, ktorý chce byť vždy dopredu informovaný o plánovaných odstávkach, sa môže zaregistrovať na internetovej stránke distribučnej spoločnosti www.sse-d.sk v sekcii Webkontakty. Vďaka tejto službe ho bude SSE-D kontaktovať vždy s dostatočným predstihom, aby sa mohol na odstávku pripraviť a predísť nečakaným komplikáciám alebo škodám.

Spoločnosť SSE-D zabezpečuje distribúciu elektriny na území Banskobystrického, Žilinského a časti Trenčianskeho kraja. Prevádzkuje takmer 35.000 kilometrov elektrického vedenia, ktoré napája zhruba 740.000 domácností a firiem.