Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Liptovskej nemocnici vybudovali nové CT pracovisko

Na archívnej snímke špecializované CT pracovisko. Foto: TASR - Roman Hanc

Nové pracovisko bude slúžiť pre spádovú oblasť Liptovského Mikuláša a Liptovského Hrádku, čo je zhruba 72.000 obyvateľov.

Liptovský Mikuláš 29. septembra (TASR) - V Liptovskej nemocnici s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši otvorili v piatok nové CT pracovisko. Celkové náklady na jeho vybudovanie, prístroje a mobiliár dosiahli 1,83 milióna eur. Zriaďovateľ nemocnice Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) investoval z vlastných zdrojov 1,79 milióna eur, zvyšné financie poskytla nemocnica. ŽSK o tom informoval na sociálnej sieti.

Nové pracovisko bude slúžiť pre spádovú oblasť Liptovského Mikuláša a Liptovského Hrádku, čo je zhruba 72.000 obyvateľov. "CT prístroj je umiestnený v nových priestoroch urgentného príjmu. Bude slúžiť pacientom Liptovskej nemocnice, ale aj pacientom, odoslaným na vyšetrenie od súkromných špecializovaných a všeobecných lekárov, prípadne turistom regiónu Liptov," uviedol ŽSK.

Doplnil, že v Liptovskej nemocnici vymenili súčasný CT prístroj, ktorý má 11 rokov. "Nové CT pracovisko sa skladá z hlavnej miestnosti s CT prístrojom, ovládacej miestnosti a dennej miestnosti pre personál a lekárskej izby," dodal ŽSK.