Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Zdravotní klauni budú v nemocnici v Nitre rozdávať koše plné humoru

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Zdravotní klauni po dohode s personálom navštívia niekoľko izieb, kde osobne odovzdajú pacientom koše a zvyšok nechajú na oddelení, aby ich personál postupne rozdeľoval.

Nitra 6. novembra (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici v Nitre budú zdravotní klauni z občianskeho združenia (OZ) Červený nos Clowndoctor rozdávať koše plné humoru. Na oddelenie rádioterapie a klinickej onkológie prídu 8. novembra.

Program Kôš plný humoru je určený dlhodobo hospitalizovaným dospelým pacientom. OZ Červený nos Clowndoctor ho realizuje od roku 2011 a od roku 2013 sa pravidelne koná aj v nitrianskej nemocnici. "Humor je dôležitý aj na oddeleniach pre dospelých pacientov. Našou snahou je zlepšiť a aspoň trochu spríjemniť pobyt v nemocnici presmerovaním myšlienok pacienta na čítanie príjemnej knihy, lúštenie krížoviek, objavenie lieku Humorinu a podobne," hovoria o programe zdravotní klauni.

Na nemocničné oddelenia prichádzajú vo dvojici. Po dohode s vrchnou sestrou navštívia oddelenie so zásielkou symbolických košov plných humoru. Ide o darčekové tašky s potlačou prúteného košíka, v ktorých sú knihy, krížovky, časopisy, liek Humorin, masážne loptičky, perá a pod.

Zdravotní klauni po dohode s personálom navštívia niekoľko izieb, kde osobne odovzdajú pacientom koše a zvyšok nechajú na oddelení, aby ich personál postupne rozdeľoval. "Tento program sa stretáva s veľmi pozitívnym ohlasom u pacientov aj sestričiek oddelení, preto sme radi, že sa môže u nás realizovať," uviedla hovorkyňa nitrianskej nemocnice Tatiana Timková.