Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

O post primátora Žiliny sa bude uchádzať aj Martin Kapitulík

Martin Kapitulík. Foto: TASR

Program Silná Žilina sa podľa neho venuje základným problematickým oblastiam života v meste.

Žilina 15. mája (TASR) – Poslanec Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a žilinského mestského zastupiteľstva (MsZ) Martin Kapitulík sa bude v tohtoročných komunálnych voľbách uchádzať o post primátora Žiliny ako nezávislý kandidát. Informoval o tom v utorok na podujatí Happening Silná Žilina.

"Dlhodobo vnímam podporu mnohých Žilinčanov. Čoraz viac ľudí sa stotožňuje s myšlienkou, že Žiline treba vrátiť silu a Žilinčanom hrdosť na svoje mesto. Aj toto sú dôvody, prečo sa budem uchádzať v najbližších komunálnych voľbách o dôveru každého Žilinčana ako nezávislý kandidát na primátora. S tímom 31 osobností ponúkneme víziu moderného, dynamického a otvoreného mesta, ktoré bude s občanmi nielen komunikovať, ale v prvom rade bude predkladať konkrétne riešenia a dotiahne ich do konca," povedal Kapitulík.

Program Silná Žilina sa podľa neho venuje základným problematickým oblastiam života v meste. "Doprave a udržateľnej mobilite, Žiline ako čistému a zelenému mestu, seniorom, ktorých vnímame ako oporu našej spoločnosti. Venujeme sa malým deťom, mamám a mladým rodinám. Chceme, aby mali kde bývať a aktívne tráviť voľný čas. Venujeme sa bezpečnosti a ochrane ľudí, napríklad aj pred diviačou zverou," doplnil nezávislý kandidát na primátora.

"Chceme, aby sa Žilina stala centrom cestovného ruchu, nielen severného Slovenska, ale celého Slovenska. Naše prírodné krásy, historické a kultúrne dedičstvo musíme ponúknuť svetu. A pokiaľ pritiahneme ľudí, ktorí tu ostanú žiť, bývať alebo tu prenocujú aspoň jedinú noc, tak sa to veľmi pozitívne prejaví aj na našej ekonomike a Žilina ožije," podotkol Kapitulík.

Súčasťou programu Silná Žilina je aj šport a voľný čas. "Posledné štyri roky sa snažíme postaviť žilinský šport na nohy a vrátiť mu slávu, ktorú si všetci pamätáme. Či už v basketbale, volejbale, atletike alebo v mnohých ďalších športoch. Náš program sa venuje všetkým oblastiam života, ktoré ľudia vnímajú ako veci, ktoré sa dnes v meste neriešia. Ale prirodzene očakávajú od mesta, že ich začne riešiť," dodal nezávislý kandidát na primátora.

Prvým oficiálnym kandidátom na primátora Žiliny bol poslanec MsZ Peter Fiabáne. Súčasný primátor Igor Choma v januári oznámil, že nebude opätovne kandidovať v tohtoročných komunálnych voľbách.