Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Žilinské cintoríny budú počas Pamiatky zosnulých otvorené nepretržite

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Lenka Krošláková

Na Novom cintoríne a na cintoríne v Závodí budú umiestnené aj mobilné toalety.

Žilina 16. októbra (TASR) - Na území mesta Žilina bude počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých nepretržite otvorených všetkých 17 cintorínov. Podľa informácií mesta sa zabezpečí častejšie dopĺňanie vody a odvoz komunálneho odpadu. Na Novom cintoríne a na cintoríne v Závodí budú umiestnené aj mobilné toalety.

Dopravný podnik mesta Žiliny zabezpečí počas Sviatku všetkých svätých (1. 11.) mimoriadnu prepravu z centra mesta na Starý aj Nový cintorín po trase linky číslo 31. "Rovnako zo sídlisk Vlčince, Solinky, Hliny po trase linky číslo 1 so zachádzaním na Nový cintorín. Tiež všetky spoje linky číslo 21 budú predĺžené na konečnú zastávku Bánová, Colnica s cieľom obslúžiť aj cintorín v Bánovej," informovalo mesto.

Mestská polícia (MP) Žilina zvýši dohľad na cintorínoch od 28. októbra do 1. novembra. "S cieľom zabezpečiť verejný poriadok, usmerniť návštevníkov cintorínov a ochrániť majetok občanov. MP vyzýva občanov, aby dodržiavali pokyny vyplývajúce zo všeobecnej úpravy cestnej premávky, dopravného značenia a pokyny mestských policajtov," upozornila žilinská samospráva.