Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Žilinskí záchranárski operátori na Deň tiesňovej linky darovali krv

Na snímke darcovia krvi počas Valentínskej kvapky krvi, ktorú v obchodnom centre Max zrealizovala výjazdová jednotka Národnej transfúznej služby, 14. februára 2023 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na odber krvi organizovaný v spolupráci s Národnou transfúznou službou sa prihlásili viac ako dve desiatky operátorov.

Žilina 15. mája (TASR) - Zamestnanci Krajského operačného strediska (OS) záchrannej zdravotnej služby (ZZS) SR v Žiline oslávili Deň tiesňovej linky 155, pripadajúci na dnešný deň, darovaním krvi. Ako informoval vedúci žilinského krajského strediska Ján Žiak, na odber krvi organizovaný v spolupráci s Národnou transfúznou službou sa prihlásili viac ako dve desiatky operátorov.

Do spoločnej akcie Operátorská kvapka krvi sa zapojili aj ich žilinskí kolegovia z hasičského operačného strediska a tiesňovej linky 112. Medzi darcami bol tiež hlavný operátor OS ZZS SR Viliam Sládek. "Rozhodli sme sa, že Deň tiesňovej linky 155 oslávime dobrým skutkom. Darujeme spolu krv, aby sme pomohli a dokázali zachrániť ešte viac ľudských životov," poznamenal Sládek, pre ktorého to bola premiéra v pozícii darcu krvi.

OS ZSS SR má na Slovensku osem krajských stredísk, v ktorých pracuje 350 operátorov. Operátori tiesňovej linky 155 organizujú prácu 328 posádok záchrannej zdravotnej služby.