Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Regióny

Žilinský orchester koncertoval uprostred závodu Kia Motors Slovakia

Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Automobilka zastavila podľa Kataríny Cádrovej z oddelenia komunikácie a vzťahov s verejnosťou Kia Motors Slovakia výrobu na dve hodiny.

Teplička nad Váhom 25. mája (TASR) – Skladby Štátneho komorného orchestra (ŠKO) Žilina si dnes vypočulo na námestí Harmónia uprostred výrobného závodu Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom zhruba 2000 ľudí počas Rodinného koncertu porozumenia Kia.

Automobilka zastavila podľa Kataríny Cádrovej z oddelenia komunikácie a vzťahov s verejnosťou Kia Motors Slovakia výrobu na dve hodiny. „Je to taký deň porozumenia, spojenia pre zamestnancov a takisto aj rodinných príslušníkov. Z tohto dôvodu sme umožnili našim zamestnancom, aby sa mohli potešiť a vychutnať si klasickú hudbu. Sú tu väčšinou naši zamestnanci, ale aj zamestnanci našich dodávateľských spoločností zo závodu a takisto rodinní príslušníci našich zamestnancov,“ povedal Cádrová.

Riaditeľ ŠKO Žilina Vladimír Šalaga označil koncert na pôde závodu Kia za veľmi cennú príležitosť. „Hrať pre ľudí, ktorí možno ešte nenašli cestu do našej sály v Dome umenia Fatra v Žiline. Vytvárame si šancu, že niektorým z nich sa to bude páčiť a prídu na naše koncerty. Pre budúcnosť vážnej hudby je to veľmi dôležité, lebo publika trochu ubúda vzhľadom na to, že sa pre mladých ľudí rozširujú možnosti navštevovať iné žánre. Pribúda novej hudby a klasická hudba si ťažšie udržiava svoje postavenie. Je to pre nás vítaná príležitosť a spolupráca so spoločnosťou Kia, ktorá má celosvetové pôsobenie, je pre nás veľmi cenná,“ skonštatoval Šalaga.

Na margo dvojtisícového publika pripomenul, že orchester sa iba pred pár dňami vrátil z turné so slávnymi spevákmi IL DIVO. „Tam sme hrali v sálach, v ktorých sa počet poslucháčov pohyboval okolo 10.000, v Madride to bolo dokonca až 13.000,“ dodal riaditeľ ŠKO Žilina.