Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Živé i sladké kvety budú voňať v Piešťanoch

Foto: TASR/František Iván

19. ročník majstrovstiev Slovenska v aranžovaní kvetov spestrí Festival neobyčajných kvetov a súťaž Torta pre Thermiu.

Piešťany 17. septembra (TASR) - Tohtoročné majstrovstvá Slovenska v aranžovaní kvetov Victoria Regia budú prvýkrát ozvláštnené o Festival neobyčajných kvetov a súťaž Torta pre Thermiu. V poradí už 19. Victoria Regia sa bude v Piešťanoch konať od 21. do 23. septembra a spolu s novým podujatím sa ponesie v znamení osláv storočnice najreprezentatívnejšieho kúpeľného hotela Thermia Palace.

Najkrajšie výtvory zo súťaže aranžérov si budú môcť záujemcovia pozrieť na výstave na Kúpeľnom ostrove v Thermii a počas sobotňajšieho kvetinového sprievodu mestom, kde budú zaujímavé alegorické vozy, plné kvetov, zeleniny a ovocia. Umelé kvety z medovníka, želatíny či hodvábu a korálok budú vystavené v hoteli Balnea Esplanade. Pre torty je zadanie buď jubilujúci hotel alebo niektorý z poznávacích znakov kúpeľov – barlolamač, páv či infanteristický vozík. "Torty i sladké kvety, kvety z cukrovej hmoty a želatíny pripravia všetky účastníčky doma. Na výstave budeme mať pripravené aj ukážky, ako sa sladké kvety vyrábajú," povedala Marianna Dubovcová z organizačného tímu.

Organizátorom Victorie Regie je Stredná záhradnícka škola v Piešťanoch s podporou mesta a Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany, a. s. Cukrársku časť má pod palcom časopis Torty od mamy.