Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Múzeum v Zlatých Moravciach bude organizovať sériu vlastivedných predn

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Cyklus ponúkne celkovo šesť prednášok. V máji bude Zuzana Babiaková rozprávať o Topoľčianskom panstve v ére Habsburgovcov v rokoch 1890 až 1918.

Zlaté Moravce 28. marca (TASR) - Ponitrianske múzeum začne od apríla organizovať vo svojej pobočke v Zlatých Moravciach sériu vlastivedných prednášok. Podujatie s názvom Zlatomoravské utorky sa bude konať od 9. apríla až do 18. júna.

Ako informovali organizátori, cyklus prednášok je venovaný významným momentom z dejín Zlatých Moraviec. "Na prvej, ktorá sa bude konať 9. apríla, bude prednášajúci Jozef Hudec hovoriť o hornouhorskej šľachte a jej cestách v Oriente. Druhá prednáška sa bude konať 23. apríla. Mariána Tomajko na nej bude hovoriť o kardinálovi Migazzim," uviedlo Ponitrianske múzeum.

Cyklus ponúkne celkovo šesť prednášok. V máji bude Zuzana Babiaková rozprávať o Topoľčianskom panstve v ére Habsburgovcov v rokoch 1890 až 1918. Vo svojej ďalšej prednáške sa bude zasa venovať prvej svetovej vojne v živote princa Georgea a arcivojvodkyne Augusty.

V júni bude Mário Žáčik rozprávať návštevníkom múzea o šľachtických rodoch v Beladiciach. V poslednej prednáške sa bude 18. júna venovať Stanislava Blahová poznatkom, ktoré archeologické nálezy priniesli o živote šľachty na hrade Hrušov.