Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

A. Danko: Prezidentka ukázala, aké ciele má opozícia

Na snímke v popredí prezidentka SR Zuzana Čaputová prichádza vystúpiť v pléne Národnej rady SR v súvislosti s predloženými zmenami v oblasti trestného práva 18. januára 2024 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Šéf SNS a podpredseda NR SR Andrej Danko vysvetlil, že poslanci SNS v sále pri prejave prezidentky chýbali pre svoje výhrady voči nej.

Bratislava 18. januára (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová počas svojho príhovoru v pléne Národnej rady (NR) SR ukázala, aké ciele a "prázdne reči" má opozícia. Uviedol to šéf SNS a podpredseda NR SR Andrej Danko v reakcii na výhrady prezidentky k novele Trestného zákona.

Danko vysvetlil, že poslanci SNS v sále pri prejave prezidentky chýbali pre svoje výhrady voči nej. "Prezidentka ignorovala výsledky volieb, nechcela menovať nášho ministra, vydierala nás a nútila nás k zmene nominácie," vyhlásil Danko.

Prezidentka podľa neho v sále ukázala ciele opozície. "Opozíciu spája jediné - 'okydávať' slovenskú vládu v Bruseli, ničiť nás, ponižovať a deptať," povedal. Opozícia podľa neho využije čokoľvek na to, aby poukázala, že vláda Smeru-SD, Hlasu-SD a SNS nemá budúcnosť. SNS podľa Danka urobí všetko pre to, aby vláda vydržala.