Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Blanár kondoloval pozostalým obetí teroristického útoku v Moskve

Obrovský požiar nad koncertnou sálou Crocus City Hall na západnom okraji Moskvy, Rusko, piatok 22. marca 2024. Foto: TASR/AP

Do koncertnej sály Crocus City Hall vpadli v piatok večer pravdepodobne piati muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava/Moskva 23. marca (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár v piatok večer odsúdil teroristický útok v koncertnej sále Crocus City Hall na predmestí Moskvy a vyjadril sústrasť pozostalým a blízkym obetí, informuje TASR.

"Vyjadrujem hlbokú sústrasť všetkým pozostalým a blízkym obetí šokujúceho teroristického útoku v Crocus City Hall v Moskve dnes večer (a želám) skoré zotavenie raneným," uviedol šéf slovenskej diplomacie na sociálnej sieti Facebook s tým, že Slovensko odsudzuje a vždy bude odsudzovať všetky formy terorizmu. Podľa vlastných slov si želá dôkladné vyšetrenie príčin a odhalenie páchateľov "tohto neľudského aktu".



Do koncertnej sály Crocus City Hall vpadli v piatok večer pravdepodobne piati muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi. Na mieste zabili podľa úradov najmenej 40 ľudí a 100 zranili. Z budovy boli hlásené výbuchy a zachvátil ju rozsiahly požiar. K zodpovednosti za útok sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát.