Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

VIDEO: Podľa premiéra by mohlo dôjsť k útokom na verejné budovy

Na snímke premiér SR Robert Fico počas rokovania Bezpečnostnej rady v piatok 9. marca 2018 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Súčasnú situáciu označil za mimoriadnu.

Bratislava 9. marca (TASR) - Bezpečnostná rada SR má informácie, že počas piatkových zhromaždení by mohlo dôjsť k útokom na verejné budovy. Uviedol to premiér Robert Fico (Smer-SD) po skončení rokovania rady. Pre Úradom vlády SR mali byť pripravené podľa premiéra kamenné kocky.

"Akumulovali sme množstvo informácií, ktoré hovoria o vysokej pravdepodobnosti rôznych konfrontácií, útokov na verejné budovy. Pred úradom vlády sme zachytili prvé kopy kamenných kociek. Ak si niekto chystá kocky, asi si nechystá pozdravné holubice," uviedol Fico na brífingu.



Zdôraznil, že sloboda prejavu a tlače mali na Slovensku vždy vysokú úroveň. "Záleží mi na tom, aby tieto hodnoty zostali naďalej udržiavané a chránené," vyhlásil. Premiér rešpektuje právo občanov zhromažďovať sa, pokiaľ je to v súlade so zákonom.

"Ide nám o to, aby sme tým, ktorí sa chcú pokojne zhromažďovať, tento priestor dali. Ale chceme rovnako, aby polícia dokázala ochraňovať zdravie a životy ľudí tam, kde môže byť riziko," poznamenal. Súčasnú situáciu označil za mimoriadnu.