Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Bývalého rektora policajnej akadémie prepustili z Policajného zboru

Foto: TASR/Michal Svítok

Šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) začiatkom júla informoval, že policajná akadémia prijala v tomto roku štvrtinu ľudí podvodne.

Bratislava 1. augusta (TASR) - Bývalého rektora policajnej akadémie Václava K. prepustili z Policajného zboru. TASR to dnes potvrdila Lucia Garajová z komunikačného odboru Kancelárie ministra vnútra. "Bývalý rektor Akadémie Policajného zboru v Bratislave už nie je v služobnom pomere príslušníka Policajného zboru," povedala Garajová. Václav K. je obvinený pre manipuláciu pri tohtoročných prijímacích pohovoroch a branie úplatku.

Z čela školy ho prezident SR Ivan Gašparovič odvolal minulý štvrtok (26. 7.). Návrh na odvolanie rektora prijal akademický senát školy 12. júla a postúpil ho ministrovi vnútra.

Šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) začiatkom júla informoval, že policajná akadémia prijala v tomto roku štvrtinu ľudí podvodne. Ich riadne testy vymenili počas prijímacieho konania za testy so správnymi odpoveďami. Minimálne v dvoch prípadoch sa už polícii podarilo dokázať úplatok v celkovej sume 5000 eur. Akadémia podľa medializovaných informácií 29 podvodne prijatých na školu nevezme. Novými študentmi sa namiesto nich stanú ďalší uchádzači, ktorí nasledovali ďalej pod čiarou.