Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Čaputová vyjadrila ľútosť nad tragickou smrťou žiaka ZŠ v Parchovanoch

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Prezidentka zároveň apelovala na všetkých, ktorí zažívajú trápenie na duši, aby požiadali o pomoc ľudí, ktorým dôverujú, alebo aby zavolali na linky pomoci.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyjadrila ľútosť nad tragickou smrťou 15-ročného žiaka Základnej školy (ZŠ) v Parchovanoch. "Aj tento prípad potvrdzuje, ako veľmi je potrebné podporovať mladých ľudí v tom, aby si medzi sebou vytvárali vzájomne rešpektujúce sa vzťahy a venovať sa ešte viac téme duševného zdravia," zdôraznila hlava štátu na sociálnej sieti.

Prezidentka zároveň apelovala na všetkých, ktorí zažívajú trápenie na duši, aby požiadali o pomoc ľudí, ktorým dôverujú, alebo aby zavolali na linky pomoci. V tejto súvislosti spomenula Linku dôvery Nezábudka 0800 800 566, internetovú poradňu pre mladých IPčko https://ipcko.sk, Linku detskej istoty 116 111 a Linku detskej dôvery 0907 401 749.

Žiak deviateho ročníka ZŠ v Parchovanoch v pondelok (20. 11.) dopoludnia počas prestávky vyšiel na strechu školy a pri páde utrpel zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Otec sa pre médiá vyjadril, že jeho syn mal byť šikanovaný. Prípadom sa zaoberá polícia, ktorá vedie vyšetrovanie pre trestný čin usmrtenia. Ministerstvo školstva aj Štátna školská inšpekcia pre TASR uviedli, že sú pripravené poskytnúť v prípade potreby súčinnosť.