Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Slovensko

Chystáte sa na festival? Dávajte si pozor na svoje osobné veci

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Martin Palkovič

Polícia pripomína, že prechovávanie, distribúcia, predaj a konzumácia zakázaných látok je v Slovenskej republike zakázané.

Bratislava 18. augusta (TASR) - Polícia vyzýva návštevníkov festivalov, aby si dávali pozor na svoje osobné veci a cennosti. Odporúča nebrať si vysokú finančnú hotovosť, alebo ju mať stále pri sebe. Zároveň radí zvážiť riziká spojené s alkoholom pri cestovaní a venovať pozornosť nielen vlastnej bezpečnosti, ale aj ostatných účastníkov. Informuje o tom na sociálnej sieti.

"Polícia zaevidovala prípady vodičov motorových vozidiel, cyklistov, kolobežkárov, ktorí spojili zábavu na festivale a v jeho okolí s jazdou pod vplyvom alkoholu," upozornila. Účastníci by si podľa policajtov mali uvedomiť, že takéto správanie môže viesť k dopravnej nehode so zranením iných.

Polícia pripomína, že prechovávanie, distribúcia, predaj a konzumácia zakázaných látok je v Slovenskej republike zakázané. Taktiež upozorňuje, že aj keď alkohol a tabakové výrobky sú legálne, nemôžu byť poskytované osobám mladším ako 18 rokov.

"Jedinou povolenou drogou na zlepšenie nálady a zábavy na festivale, ktorá nie je podmienená vekom účastníka a platnou legislatívou, je dobrá hudba," zdôraznila. Vyzýva účastníkov, aby si uvedomili, že človek je trestne zodpovedný už od 14 rokov a nesie následky svojich rozhodnutí.