Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Členovia SaS darovali premiérovi prasiatko - sporiteľničku na šetrenie

Foto: TASR/Michal Svítok

Darované prasiatko priniesli len radoví členovia SaS.

Bratislava 1. augusta (TASR) - Skupina členov strany Sloboda a Solidarita (SaS) na čele s hudobníkom Mariánom Greksom (SaS) dnes na Úrad vlády SR v Bratislave premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) priniesla veľké červené prasiatko - sporiteľničku.

"Účel odovzdania prasiatka je veľmi jednoduchý. Pán premiér Fico nám robí veľkú radosť so svojím posledným konaním - s druhým pilierom, dôchodkami a podobne. Tak sme si povedali, že aj my mu urobíme radosť a dáme mu nejaký darček. Keď sme uvažovali, aký darček, uvedomili sme si jednu vec, že hus na šklbanie už vlastne našiel - tento národ. Tak sme mu pre zmenu poskytli prasiatko na šetrenie," priblížil pre TASR Greksa.

Premiér reaguje

"Okrem týchto prázdnych gest, ktoré vidíme zo strany opozície, neprichádza žiadna alternatíva," reagoval na dar premiér Fico. Pýtal sa, akú alternatívu ponúkla SaS na konsolidáciu verejných financií. Tvrdí, že opozícia má iba zopár riešení, ktoré idú proti ľuďom, ale inak nemá predstavu, ako konsolidáciu riešiť. "Mám taký pocit, že v utorok večer boli dva rozdielne typy počasia, ja som cítil, že bolo veľmi teplo, ale v SaS-ke asi snežilo," uzavrel Fico.
i>"To prasa je preto také veľké, aby sa do neho zmestilo veľa ušetrených peňazí pre tento národ," dodal.

Darované prasiatko priniesli len radoví členovia SaS, pretože ako uviedol, "vrcholoví predstavitelia strany sú seriózni pracanti a v tejto chvíli sedia v parlamente, ktorý práve zasadá".


Tu bude player